Vielä tulivuorenpurkauksesta

Tuhkapilven pysäyttämä lentoliikenne saatiin eilen laajemmin käyttöön Euroopassa. Suomen yltä pitäisi tänään hälvetä se viimeinen sisukas tuhkapilvi. Euroopan liikennettä on seurattu miljoonissa kodeissa, ja tapahtumien ketju koskettaa tavalla tai toisella miljoonia ihmisiä. Eri maiden mediat ovat seuranneet Eyjafjallajokull tulivuoren purkausta ja sen seurauksia herkeämättä, jolloin tapahtumasta on kertynyt valtavasti tietoa verkkoon.

Veikkaan, että kulunutta viikkoa tutkitaan laajasti erilaisista näkökulmista sekä tutkimuslaitoksissa että opiskelijoiden pro graduissa ja opinnäytetöissä. Verkko tarjoaa opiskelijoille aineistoa, josta ei olisi voitu haaveillakaan muutamia vuosia sitten.

Ajatelkaa, kuinka maantieteen opiskelija saa nyt kerättyä ajankohtaisohjelmista ja uutisista alan asiantuntijoiden reaaliaikaisia lausuntoja. Syvällisempää pohdintaa löytyy asiantuntijoiden blogeista, ja satelliittikuvista voi nähdä tulivuorenpurkauksen eri vaiheita. Tai ajatelkaa, kuinka matkailun opiskelija voisi kerätä matkailijoiden kertomuksia eri maiden uutiskanavien lähetyksistä ja verkkosivuilta. Markkinointiopiskelija voisi puolestaan analysoida keskustelupalstoja ja tutkia, onko eri lentoyhtiöiden bärndeillä vaikutusta suhtautumiseen yhtiöihin tässä poikkeustilanteessa. Toivottavasti eri alojen opiskelijat oppivat hyödyntämään verkon moninaisuutta tiedonlähteenä myös opinnoissaan.

Kaunis kuvakooste Eyjafjallajokull tulivuoresta

EUXTV: These photographs have been made availabel by the Iceland coast guard, NASA and photographers in Iceland which have posted images on the web.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s