Kirjasto – eläimellistä menoa, luonnollisesti

Kesäkuun 5. päivä on maailman ympäristöpäivä. Hyvinkään Laurea-kirjastossa on ke 2. – ti 8. kesäkuuta esillä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Tervetuloa tutustumaan!

Koko kuluva vuosi 2010 on YK:n luonnon monimuotoisuuden teemavuosi. Luonnon kirjo koskettaa kirjastossa omalla tavallaan ihan joka vuosi. Meillä kaikki erilaiset, opetusta ja opiskelua sekä t&k&i:a tukevat, kukat (lue: kirjat) saavat kukkia YKL:n  mukaisessa hyllyluokkajärjestyksessä.

Luonto on lähellä Laurea-kirjastoa. Kirjastokorttia kuvittaa käpy ja aineistotietokanta Laurus on dinosaurusten sukua suoraan alenevassa polvessa tai sinne päin. (”Laakeriseppelettä’ tarkoittava latinan sana laurea pohjautuu substantiiviin laurus ’laakeri(puu)”).

Parhaillaan Laurea-kirjastossa on menossa Ota kesäkirja –kampanja; kesäkirja on helppohoitoisempi ja eläinystävällisempi vaihtoehto kuin kesäkissa. Sopii myös allergisiin koteihin.

Käsikirjat ovat normaalisti päiväsaikaan rauhoitettu vain kirjastossa käytettäviksi, ja niitä saa yöksi ja viikonlopuksi kotiin hellittäviksi, mutta kesälaina-ajat ovat niin villejä ja vapaita, että koskevat käsikirjojakin.

Lehtiä (esim. Uusiouutiset, Ympäristö, Ympäristöasiantuntija, Ympäristömerkki, Ympäristö ja terveys) meillä kirjastossa riittää melkein enemmän kuin luonnossa ja ne ovat ympäri vuoden täydessä väriloistossa. Ilmastovyöhykkeet, kasvukaudet ja levinneisyydet voi unohtaa: Nelli tarjoaa kotikoneellekin luettavaksi vaikka mitä eksoottista ulkomaista yötä päivää.

Bongareille kirjastossa on tarjolla erilaisia luontoääniä. Lainausautomaatin kutsuhuutoon on hauska yhtyä mukaan. Parvi- eikun pinolainaus on nopsa ja helppo. Tiskin viivakoodinlukijan lähtömerkki on korkeampi, lyhyt ja terävähkö vislaus. Vielä aidompaa linnunlaulua (tai oikeudellista osaamista) kaipaavia ohjaamme ottamaan suoraan yhteyttä Hievasen Jussiin.

Hsss, shhh (Kaislikossa suhisee?) – pyydä rohkeasti henkilökuntaa olemaan hiljempaa, kun häiritsemme työntekoasi. Huom. henkilökuntaa saa ruokkia, mielellään varsinkin suklaalla. Makea kiitos meitä jo muistaneille näin jälkikäteen ja myös tuleville muistajille, uuden edellä, etukäteen. 😉

Henkilökunta käyttää siviilissäkin luomua ja luonnonystävää ja on eläinrakasta. Suosikkejamme ovat mm. 100 ja varsinkin yksi dalmatialainen, Nalle Puh, kalat ja ravut (horoskoopeissa ja lautasella), vampyyrit, Ilves (Hämeessä esiintyvä keltamustavihreä) ja (keppi)hevoset sekä Farmvillen virtuaalielukat. Vihreytemme näkyy myös VR:lla kulkemisessa ja lähiruuan (Amica) suosimisessa. Pahvit ja paperit lajitellaan kun ne on ensin käytetty tarpeeksi monta kertaa.

Mene metsään, suksi suolle, lähde Lappiin, mutta käy ensin kirjastossa!

Vihreää palloilukesää toivottaa
Laurea-kirjasto Hyvinkää


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s