Porvoon Laurea-kirjasto muutoksen pyörteissä

Laurea-kirjaston alkavaa lukuvuotta värittää mukavasti uuden campuskirjaston synnyttäminen ja toiminnan käynnistäminen Porvoossa. Vuoden 2011 alusta Porvoossa tarjottava korkeakouluopetus siirtyy upo uuteen campusrakennukseen Porvoonjoen länsirannalle. Campuksella  tulevat opiskelemaan  Laurean ja Haaga-Helian Porvoon yksiköiden opiskelijat liiketaloutta, matkailua ja terveysalaa. Opiskelijoita on kaikkiaan 1300. Rakennuksessa toimii myös kehitysyhtiö Posintra. Campuksen on tarkoitus olla avoin kaikille kaupunkilaisille ja selvimmin se tullee näkymään kirjastossa ja ravintolassa.

Campuksen kirjaston toimintakonseptia on rakennettu vuodesta 2008 alkaen ja lopputulema on varsin mielenkiintoinen. Uusiin kirjastotiloihin siirtyvät Laurean ja Haaga-Helian Porvoossa toimivat yksikkökirjastot (kolme kaiken kaikkiaan). Laurean ja Haaga-Helian kirjastot eivät yhdisty vaan pysyvät kumpikin edelleen oman organisaationsa kirjastoina, mutta tarjoavat aineistonsa ja muun kirjastopalvelunsa yhteisvoimin asiakkaidensa käyttöön.  Uusissa kirjastotiloissa toimitaan siis rinta rinnan kahden eri organisaation kirjastoina asiakkaan silmin katsoen (toivottavasti) mahdollisimman yhtenäisin periaattein. Toiminnan pohjaksi on valittu strateginen kumppanuus.

Uusi campuskirjasto tarjoaa asiakkailleen uudet tilat, pidemmät aukioloajat, itsepalvelulainauksen, laajemman aineistokokoelman, enemmän tietokantoja, erillisen opintolukusalin sekä kahden tietopalveluassistentin ja kahden informaatikon palvelut.

Työmiehet työskentelvät juuri kirjaston ikkunoiden edessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.