Teehuone

Ensimmäisen maljan jälkeen tunsin oloni välittömäksi ja avoimeksi kuin taivas ja maa.

Toisen maljan juotuani tuntui kuin herkkä sade olisi puhdistanut mieleni.

Kolmannen maljan jälkeen oivalsin kaikkien asioiden todellisen merkityksen.

(Jiaoran 720-800)

Laurean Leppävaaran kirjastossa on toiminut kohta vuoden teehuone, josta on tullut hyvää palautetta. Teehuone on toteutettu moderniin tyyliin, hyllyn päällä on vedenkeitin ja teepusseja kertakäyttömukeineen omatoimiseen, maksuttomaan virkistäytymiseen. Olen kuullut villejä huhuja korkeista veikkauskertoimista, jotka yrittävät määritellä, milloin saatavilla on myös pipareita. Niitä kun ilmestyy säännöllisen satunnaisesti.

Teehuone on vanha itämainen perinne, jossa ihmiset kokoontuivat nauttimaan teestä, keskustelemaan, kuuntelemaan uutisia ja filosofoimaan. Laurealainen teehuone noudattaa samaa ajatusta, jossa opiskelijat, henkilökunta ja vierailijat voivat tavata ja keskustella paikalla olijoiden kanssa ja luoda verkostoja, uusia ideoita ja tulevaisuuteen säkenöiviä tähtiä. Tai vain nauttia teestä ja löytää asioiden todellisen merkityksen.

Vaikka naapurini ovat barbaareja, ja sinä olet tuhansien kilometrien päässä, on pöydälläni aina kaksi teekuppia. (Tuntematon Tang-dynastian ajalta 618-907)

Laurealainen teehuone, piirros P. Ikonen (2006)‎

Hanna Lahtinen


1 thoughts on “Teehuone

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.