Puerto Ricon tunnelmia

World Library and Information Congress 13.-18.8.2011

Saavuimme San Juaniin Puerto Ricoon, Karibian helmeen, kolmen lennon ja 27 tunnin matkustamisen jälkeen. Samaan määränpäähän on saapunut 2200 delegaattia 250 maasta.

Hivenen etukäteen jännitetyt rajamuodollisuudet sujuivat New Yorkin Newarkin kentällä hyvin. Jossain vaiheessa ryhmämme kirjastolaisilta kysyttiin ”Another Librarian?” Kaisalta samassa tilanteessa virkailija kysyi mielipidetta Kindlestä. Asiantuntemuksemme on siis maailmanlaajuisesti tunnettu 😉

Hotellimme San Juaniassa sijaitsee parin kilometrin päässä konferenssipaikasta, Puerto Rico Convention Centresta . Konferenssipaikan ilmastointia voi kuvata sanalla ”tehokas” joten on tarpeen käydä välillä ulkona lämmittelemässä +36 asteessa.

Lauantaina ilmoittauduimme ja tutustuimme konferenssipaikkaan. Ehdimme käydä San Juanin vanhassa kaupungissa ennen illan Nordic Caucusta. Paikalla oli noin 200 kollegaa pohjoismaista, myös tuleva maailman kirjastojärjestö IFLA:n puheenjohtaja Sinikka Sipilä sekä hallituksen neljä pohjoismaista jäsentä.

Juhlalliset 77. IFLA-konferenssin avajaiset pidettiin sunnuntaiaamupäivänä. IFLA:n presidentti Ellen Tiese korosti puheessaan kuinka tärkeää kirjaston on muuttaa palvelujaan vastaamaan yhteiskunnan tarvetta. Hän korosti myös tiedon saatavuuden ja ilmaisun vapauden tärkeyttä demokratian ja kansalaisten tasa-arvon edellytyksenä.  Kirjastoa koskevat niin ikään taloudelliset, poliittiset ja luonnonkatastrofien aiheuttamat muutokset.

Posterin suunnittelija Markus Teittinen / Studio Oiva

Kuulimme aiheesta iltapäivällä FAIFE:n How to fix the world -sessiossa (Free Acces to Information and Freedom of Expression), jossa Japanilaiset kertoivat maanjäristyksen jälkeisestä tilanteesta. Kolme kirjastoa tuhoitui täysin ja useat vaurioituvat pahoin. Nyt 50 kirjastoa 56:sta on taas avattu. Egyptiläiset pitivät vallankumouksesta tunteisiin vetoavat puheenvuorot videoineen ja kuvineen. Erityisesti jäi mieleen, kuinka Alexandrian kirjaston ympäröi ihmismuuri käsi kädessä ja ilmaisunvapauden puolesta kirjastoa suojellen. Heille kirjasto symboloi vapautta.

Ilta päättyi näyttelyn avajaisiin ja avajaisjuhlaan latinomusiikkikulkueineen. Samassa tilassa olevaan posterinäyttelyyn olimme aiemmin vieneet Laurean posterin ” Library as an Open Living Lab Environment – Users Eye’s in developing Laurea Library sekä flyereita. Meillä on mielenkiintoinen viikko edessä IFLA:n tämän vuoden teemalla Libraries beyond Libraries: Integration, Innovation and Informatioin for All. Tämä on loistava tapa verkostoitua ja oppia toisilta. Kansainvälinen tunnelma on vertaansa vailla.  

Seuratkaa suomalaisia IFLA:ssa Facebookissa Suomalaiset Puerto Ricon IFLA:ssa , jossa myös kuvauutisia paikanpäältä. Meitä on täällä yli 60 henkeä Suomea edustamassa.

Konferenssiterveisin Iflaajat Kaisa Puttonen & Satu Hyökki


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s