More from Puerto Rico

Vuoden 2011 IFLA kallistuu loppua kohti. Tänään oli näyttelyn päätöspäivä ja posterit otettiin alas seinältä. Huomenna on päätösistunto ja perjantai on varattu kirjastokäynneille. Satu ei ollut ainoa IFLA-ensikertalainen, jonka mielestä posterinäyttely oli intensiivinen ja erittäin vuorovaikutteinen foorumi. Tunnelmia meidän posterikäytävältä.

Ammattikorkeakoulujen posteriesittelijät (SeAMK Verkkohaltuun -projekti, jonka Leena Elenius näkyikin edeltävässä linkissä, ja meidän posteri) olivat melkein vierekkäin käytävällä. Jaoimme toistasataa flyeria, erityisesti monialainen ja rajat ylittävä yhteistyö sekä käyttäjien osallistaminen herättivät mielenkiintoa. Myös katseenseuranta oli monille uutta ja useat halusivat saada aiheen tutkimusjulkaisuja. Sadun lompakossa on nyt pino käyntikortteja julkaisujen lähettämista varten.

Ohjelmassa on ollut monia mielenkiintoisia teemoja, mutta huomasimme hakeutuvamme trackin ”Ideas, innovations, anticipaiting the new” -pariin. Esimerkkeinä Suomesta Jaana Tyrnin ”It takes courage to make mistakes – how to get the staff involved to make the future libraries?”. Ja muualta Inga Lundenin ”Intelligent Citizens for an Intelligent City” ja Klaus Ceynowan ”Mobile Applications, augmented reality, gesture based computing and more – innovative information services for the Internet of the future: The Case of the Bavarian State Library”

Valitettavasti emme päällekkäisyyksien vuoksi päässeet kaikkiin mielenkiintoisiin esityksiin, kuten OCLC:n parallel symposiumin keskusteluun ”Winds of Change: a taxonomy of clouds for libraries”, mutta onneksi esityksia loytyy verkosta ja CD-rompulta.

Lisäksi on ollut mahdollisuuksia vapaamuotoiseen keskusteluun, mikä on poikinut yhteistyöaihioita. Eilen vietimme kulttuuri-illan. Isännat olivat taikoneet konferenssikeskukseen latinalaisamerikkalaista tunnelmaa huokuvan juhlan. Perinneruuat, salsaa puujaloilla tanssivat taiturit ja puertoricolaisesti sisustettu tila olivat mieleenpainuvia. Sinä iltana kylmä ilmastointi ei haitannut konferenssikeskuksessa, kun konffaväki innostui latinorytmeista.

Konferenssista jää käteen laajentunut verkosto, uudet näkökulmat ja mieleenpainuva Puerto Rico 🙂

IFLAAJAT Kaisa ja Satu – kuvauutisten kera kotiuduttuamme.


One thought on “More from Puerto Rico

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s