Tanskalaiset vuoroin vieraissa

Lillebaeltin yliopiston Vejlen yksikön ja sairaalan väkeä lensi syyskuussa Tanskasta Lohjan Laureaan tapaamaan yhteistyökumppaneita, kirjaston, sairaanhoitajakoulutuksen ja sairaalan väkeä. Informaatikko Erja Huovila vieraili puolestaan kevättalvella Tanskassa yhdessä Lohjan Laurean henkilökunnan kanssa. Tämä vierailu poiki uusia yhteistyökuvioita Lohjan ja Vejlen välille.

Miten Lohjan Laurean opiskelijoiden, informaatikon ja opettajien avulla sairaalan hoitajat kehittävät omia työkäytäntöjään? Syyskuulaana tiistaina tanskalaiset vieraat kuulivat ja näkivät esityksiä hankkeissa oppimisesta. Seminaari lähetettiin tietokoneitse suorana Tanskaan. Konkreettisesta LbD-mallisesta työskentelystä kertoivat niin opiskelijat, apulaisosastonhoitaja kuin opettajakin. Informaatikkona esittelin tiedonhallintataitojen kehittämistä; opettaja, informaatikko ja sairaalan edustaja suunnittelevat hanketta yhteisvoimin.

Informaatikkokollega Anders oli Vejlessa kokeillut laurealaista mallia ohjata sairaanhoitajaopiskelijoita yhdessä opettajan kanssa ja pitänyt tätä innostavana ja kaikkia osallistujia tukevana. Hän oli kiinnostunut sekä sairaalassa että Laureassa käytössä olevista tietokannoista. Jotta olisimme saaneet vierailupäivien aikana näyttöön perustuvaa tietoa (evidence based knowledge), kipaisimme kunnon kirjastolaisina Lohjan Laurea-kirjaston kautta kaupungikirjastoon ja Leppävaaran Laurea-kirjastoon . Kaikkialla oli tarjota ystävällinen hymy ja englanninkielinen esite. Pohjoismainen yhteistyö tuntui oikein mukavalta.

Erja H.


One thought on “Tanskalaiset vuoroin vieraissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s