Luukku 10. Oletko liemessä?

Päivän niksi: Ennen joulua menettelen näin: Keitän perunat ja otan keitinveden talteen. Keitän samassa vedessä sitten porkkanat. Jos keitinvettä jää yli, kypsennän siinä lantutkin. Näin tulee ainakin osa kivennäisaineista talteen, eikä mene makua hukkaan. Yleensäkin käytän kasvisten keitinvedet joko juomaksi tai esimerkiksi kastikkeiden liemiksi.

Oletko liemessä? Vai kenties jo monissa liemissä keitetty (laihialainen) kokki? Kaipaatko uutta olomuotoa perinteisille joulun aineksille?
 

                Pekonikeitto 4:lle

Pese ja kuori vihannekset ja juurekset huolellisesti.

Kuva Heikki Ilaskari


4 keskikokoista porkkanaa
6 keskikokoista perunaa
½ purjoa
3 keskikokoista keltasipulia
paketti pekonifilettä ruskistettuna
lihaliemikuutio  – tai edellisviikon kokoon keitetty lihan keitinliemi
Keitetään kokoon liemen runsaudesta ja halutusta kiinteydestä riippuen
Soseutetaan samettimaiseksi tehosekoittimella
Keiton kruunaa (=tonttulakittaa) maustamaton smetana
Suolan tarve maistetaan ennen tarjoilua  tai syödessä
Krutongit sopivat tähän hyvin – naturellit tai maustetut kuutioina tai tankoina

Ja siitä se soppa syntyi! Röh!

 

Muita possun olomuotoja:
Suurella sydämellä ihan sikana
How to raise pigs : everything you need to know
Sikahavaintoja : katso, mieti ja toimi
Sikainfluenssaa myös Suomen sioissa


P.S. Onko rokotusasiat kunnossa?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s