Luukku 14: Joulutervehdys kylmän sodan ajoilta

Päivän niksi: Kerää kaikki epäonnistuneet valokuvat yhteen albumiin. Sitä katsoessa on taatusti hauskaa.

Kaikki ideat joulukortteihin on käytetty monta kertaa. Samat klassikkot kiertävät vuodesta toiseen – Rudolf Koivun söpöt pupuaihiot olivat raikas idea viimeksi 2000-luvun alussa.  Mikä neuvoksi?

Teetän omista kuvista kortteja. Tiedän, ei kovin sähäkkä idea sekään. Mutta nämä kuvat on rakkaudella valittu. Teemana on graffitit itärajan takana kuluneena vuonna.

Tuomion pasuuna

Enkeli Pietarin keskustan seinällä. Vähän fraasimainen kuva, mutta ehkä sitä elävöittää korkeakirjallinen lainaus Anna Ahmatovaa:

Hän sanoi minulle, ettei minulla ollut kilpailijoita,
en ollut hänelle nainen tästä maailmasta,
vaan talviauringon valo, rauhoittava
ja villi laulu synnyinseudulta.
Peterburg 1921

Tämä kortti on vain todellisille Venäjän kävijöille / Ahmatovan ymmärtäjille.

*

 Merry nuclear Christmas!

Tarvitseeko sanoa muuta, joulukortti on ajankohtainen joka vuosi, vaikka kieltämättä tunnelma henkii kylmän sodan aikoja ja tuo mukanaan vuoden -86.

Kuva on otettu Paldiskin satamakaupungista, joka Neuvostoliiton aikoina oli suljettu kaupunki ydinsukellusvenetukikohdan vuoksi ja alueella on edelleen paljon rautaromua ja bunkkereita niiltä ajoilta. Sattumalta kaupungissa on kuvattu Moodyssonin inhorealistinen elokuva Lilja 4-ever.

For special friends only

Tämä joulutervehdys on vain niille ystäville, joilla on erityinen paikka kirjastonhoitajan mustassa sydämessä. Ehkä sopii myös myöhästymismaksujen ja muiden saatavien perintään.

Mutta mikä kuvasta tekee joulukortiksi sopivan? Punaisen värin lisäksi tietysti se, että tila kirjoittaa loppuu kesken ja viimeiset kirjaimet joutuu tiivistää – aivan kuin joulukorteissa  for special friends only  käy joka vuosi, heille kun on aina niin paljon sanottavaa.


2 thoughts on “Luukku 14: Joulutervehdys kylmän sodan ajoilta

  1. Piti laittaa ensin ne yhdet vääristyneellä kuvaputkella sun ottamat kuvat, joissa näytettiin piirrettyjen hahmoilta (pää pitkä, suuret silmät, iso leuka jne.). Sitten ajattelin, että kollegat ei ehkä tykkää 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s