Luukku 20: Perinteinen sukujoulu

Rakas lukijani, odottaako sinuakin ihana sukujoulu vanhan puukaupungin Neristanin 1700-luvun pitsihuvilassa? Kokoontuuko teilläkin suku juhlimaan notkuvan  pöydän ääreen?

Alkuun juodaan ihana calvadosglögi, sitten on vuorossa keitto ja kalaisat alkupalat. Kinkun ja pororullan kanssa maistellaan kevyen hedelmäistä, mutta silti ryhdikästä punaviiniä, sopivasti.  Kaikki ruoka on lähituottajilta. Vasta puolen yön jälkeen siirrytään pöydästä pihan perälle joulusaunaan, vihdat kourassa.


U
lkona sataa suuria lumihiutaleita.

Puusauna jouluyönä, se  vasta on elämää. Samalla nautitaan vahvasti humaloiduista jouluoluista, sopivasti. Kaikilla on joulumieli.

 ~

 ~

 ~

 ~

Rakas lukijani, älä välitä: ei minuakaan yllä kuvatun kaltainen idylli odota. Mutta ei hätää, Niksologinen joulukalenteri tarjoaa tähänkin asiaan lohdutusta ja ratkaisua. Päivän niksi on:

Kirjastonhoitajan sukujoulu
Kirjastonhoitajan sukujoulu

Ärsyttävätkö sukulaiset? Hanki uudet. Osta vanha valokuvataulu vaikka huutokaupasta tai kirpputorilta ja ripusta taulu seinälle. Kun vieraat kysyvät, esittele heidät sukulaisinasi ja keksi haluamasi nimet ja elämäntarinat.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s