Luukku 21: Joulukoristeita kirjaston poistokirjoista

Päivän niksi: Jos satut joulun alla polttamaan pannullisen piparkakkuja aivan mustiksi, älä sure. Värjää ne kultaväritussilla ja saat aivan ihania, himmeän kullanvärisiä kuusenkoristeita.

Kirjastonhoitaja pakenee leikkuria

Miksi tehdä itse, kun rahalla saa?
Kirjaston ovella odottavat leikkaukset. Vanhat joulukoristeet ovat aikansa eläneitä, mutta rahat on loppu.   Mistä uutta tilalle?  Onneksi kirjastosta saa ilmaiseksi poistokirjoja ja työkaverit ovat näppäriä.

Marraskuun pimeänä ja sateisena iltana kokoonnuimme työporukalla juomaan glögiä ja rakentelemaan poistokirjoista joulukoristeita. Innoittajanamme toimi Jason Thompsonin teos Kirjan uusi elämä. Osa porukasta ei ollut askarrellut kouluaikojen jälkeen ja välillä meinasi mennä hermo. Tässä helpoimpia ja onnistuneimpia kokeiluistamme.

Helppoja joulupalloja
Joulupalloja on helppo tehdä poistokirjojen lehdistä. Piirrä kirjan sivulle juomalasilla pyöreä muoto ja leikkaa niin monta lehteä kerrallaan yhdessä kuin saksilla pystyy. Niittaa niittaajalla keskeltä ja laita yläreunaan lanka ripustimeksi. Keskikohdan niittausten päälle voi myös pingottaa rautalangan niin, että alaosaan rautalankaan pudotetaan helmiä ja yläosa kierretään kiinnikkeeksi.

Palloihin saa eloa valitsemalla erilaisia lehtiä kirjasta tai käyttämällä esim. vanhoja nuotteja tai käytöstä poistettuja merikortteja.
*

Joulutähti ja joulukalenteri
Annekatan blogista löytyi yksinkertaisen joulutähden tekoon tutoriaali.  Totta, niitä oli helppo tehdä.  Joulukalenteri syntyi päällystämällä pahvinen joulukalenteri poistokirjan lehdillä, samoin kukkaruukut. Paperi kiinnittyy helpoiten decoupage-liimalakalla.

Lahjasolmukkeita
Kaupoissa myytäviä lahjasolmukkeita on nopea tehdä itse, kun vähän ensin miettii asiaa. Ne koostuvat viidestä paperiliuskasta, jotka on taivutettu päistään keskelle ja päät yhdistetty liimalla. Lopulta näin syntyneet kiehkurat yhdistellään liimalla keskeltä. Kuvan paketti on päällystetty voimapaperilla ja nauhana on kreppipaperista leikattu paperinauha.

Joululippuja kuuseen
Nämä liput oli suunniteltu alunperin kirjaston joulukuuseen, mutta aihepiirinsä takia liput jäivät kotia koristamaan. Huomaa Juri Gagarinin ja Leonid Beznevin kasvokuvat lipuissa. Liput on tehty kirjan славный путь ленинского комсомола (Leniniläisen komsomolin kunniakas taival) lehdistä.

Kuten kuvista näkee, lopulta oli yö kun koristeet oli saatu valmiiksi. Paljon ideoita jäi hyödyntämättä joko niiden hankaluuden tai sen takia, ettei kaikkea voi tehdä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s