Luukku 24. Kirjastolaisten niksein joulun viettoon, mars!

Päivän niksit: Unohda luontoa kuormittavat muovikassit – sukkahousut toimivat myös varakassina. Kirjat vaan lahkeisiin ja olalle vie.

Haisevatko vanhat kirjat mielestäsi pahalta? Laita neilikoita sukkahousuihin ja kätke jännittävä tuoksupussi kirjahyllyyn ja johan tuoksu parantuu.

Sukkahousuista (vaaleat toimivat testauksen mukaan paremmin) saat suojapussin iPadille tai muulle tabletille.

Tomusokerilla voi jouluistaa ja lumistaa monia asioita. Kannattaa kuitenkin välttää nenän seutua, että ei synny väärinkäsityksiä.

Helppo silmämeikkiniksi: smokey eyes lookin saa vaivatta, kun elokuvissa itkeä tirauttaa ja hieroo silmiä, kokeiltu, toimii!

Arvoisa Niksologisen Joulukalenterin lukija – olet juuri avannut kalenterin viimeisen luukun, johon olemme koonneet kirjastolaisten omia niksejä.  Joulunodotus on kulunut vauhdikkaasti ja jouluaaton aamu on koittanut. Olitko jo aamulla onnekas ja löysit kenties mantelin riisipuurosta?

Vuoden pimein aika on virallisesti ohitettu ja nyt saamme viettää valon jaloa juhlaa kaamoksen keskellä. Hanget korkeat nietokset ovat tänä jouluna vain säe joululaulussa, mutta nokkelin joulufani on toki varautunut lumenpuutteeseen monin keinoin ja esimerkiksi kauaskatseisesti pakastanut viime talven jäljiltä osan vuoden 2010 ikimuistoista lumikasoja.

Keräsimme joulukalenteriimme monia niksejä, jotka liittyvät hyvään mieleen ja lähimmäisten huomioimiseen, hassuihin joulukommelluksiin ja perinteisiin, herkutteluun sekä tunnelmointiin. Joulumieli ei synny mielestämme suorittamalla vaan pysähtymällä ja nauttimalla hetkestä. Jos kaapit ja nurkat jäivät siivoamatta tänä vuonna, niin älä huoli – ei sitä joulua kaapissa istuen vietetä ja kynttilöiden valossa pahinkaan pölykoira kavereineen ei eksy silmien eteen. Jos kuusesta tippuvat neulaset uhkaavat joulutunnelmaa, niin suihkuta kuuseen hiuskiinnettä – eivätpä tipu neulaset enää ja saat lisäksi mukavan huonetuoksun. Näin eräs joulunjuhlija oli vinkannut NiksiPirkassa. Otamme tästä onkeemme ja varmuuden vuoksi juhlimme vielä aurinkolasit päässä.

Vaan nyt on se aika käsillä, että Niksologisen Joulukalenterin tekijät vetävät lämpöiset villasukat jalkaansa ja vetäytyvät makustelemaan jouluisia herkkuja rakkaidensa pariin. Toivotamme Sinulle mitä parhainta ja leppoisinta joulua sekä kekseliäiden niksien siivittämää Uutta Vuotta 2012! Ja jos joulunpyhien keskellä aika mataa ja olet saanut suklaaähkyn, niin naura hykerrellen vatsalihaksesi kuntoon niksologisedän niksitestauksien parissa.

Kuvissa Laurea-kirjaston henkilökuntaa ja joulukalenterin tekijöitä sekä muutama haaga-helialainen joululounaalla Porvoossa ravintola Wahlman’sissa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s