HeiaHeia!!

Nyt karkkipussit piiloon, jumppapallosta pölyt pois ja pistetään kahvakuula pontevasti heilahtamaan kohti kattoa tai sivakoidaan suksien kera keskitalven hangille. Voi, voi – mitä tulikaan luvattua?!

Uuden vuoden rakettien loisteessa vanhaa vuotta kuopattaessa useimmat meistä tekevät erinäisiä lupauksia tulevalle vuodelle: tupakat stumpataan lopullisesti, tavoitefarkut kaivetaan kaapeista odottamaan kevään sutjakampia kurveja ja työhön otetaan uusi, kevyempi asenne. Lopputuloshan tiedetään ja toteen se käy ennen kuin tammikuu on edes puolessa välissä. Unohdus – tuo lempeä ja salliva ystävämme.

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun kirjasto heitti vuoden aluksi haasteen kaikille ammattikorkeakoulukirjastolaisille: Tulkaa liikkumaan meidän kanssamme! Laurean yllytyshullut sporttipirkot päättivät tarttua tähän haasteeseen ja saimme mukavan tsemppaavan porukan kasaan. Itsensä ruoskimisesta ja kaikista elämän herkuista kieltäytymisestä tässä ei suinkaan ole kyse vaan nyt haetaan hyvää oloa ja pohjaa työssäjaksamiselle. Laskiaispullat popsitaan taatusti helmikuussa, mutta kelien salliessa mennään myös pulkkamäkeen iloittelemaan. Jokainen on asettanut itselleen omat tavoitteensa – toisella se on kolme säännöllistä liikuntakertaa viikossa, toisella parempi juoksukunto kevään koittaessa.

Sanana työhyvinvointi tuo mieleen erinäisen joukon sanahelinää ja epäesteettisen näköiset työkengät. Huh! Voisiko se olla jotain muutakin? Nyt on aika ottaa asiasta selvää ja laittaa tosielämän opit työhyvinvoinnista, slow-ajattelusta ja downshiftaamisesta sekä liikunnan hyödyistä käytäntöön. Emme hae sixpackia kesäksi emmekä popsi superfoodeja  – avaimet tasapainoiseen elämään löytyvät arjen pienistä valinnoista ja itsensä kuuntelemisesta.

Keski-Pohjanmaan kirjastolaiset olivat jo viime vuonna päättäneet aloittaa vuotensa liikunnallisissa merkeissä. He päätyivät kirjaamaan liikuntasuorituksensa HeiaHeia.com-verkkopalveluun, jossa on helppo kannustaa ja innostaa omia ryhmäläisiään liikunnan merkeissä. Viime kevään päättyessä heitä odotti yhteinen saunailta. Laurea-kirjastolaiset löytyvät nyt myös ryhmänä HeiaHeia:sta ja treenit ovat alkaneet hyvin. Toukokuussa häämöttää yksi tavoitteemme eli osallistuminen Naistenkympille. Tänään, 16.1.2012,  startanneesta KirjastoMOVE-kampanjan ahkerimmasta liikkujaryhmästä tehdään juttu kesän Kreodiin, joten katsotaan väliaikatietojen kohdalla pitääkö virittää hikinauhat tiukemmalle ja pistää monoa tiuhemmin toisen eteen :).

Watch out – we are coming!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukukautta kanssamme liikunnallisissa merkeissä!

P.s. Mikä on sinun hyvinvointia edistävä lupauksesi tälle vuodelle?


4 thoughts on “HeiaHeia!!

 1. Liikuttava gaalaehtoo (http://www.suomenurheilugaala.fi) eilen.

  Itse lupaan liikkua ainoastaan jäähallien katsomoihin,
  mutta kaivoin tämän vanhan postin uumenista:

  Everyday Library Workout (asu vapaa)

  * kyykkyyn – ylös, kyykkyyn – ylös –
  alahylly, ylähylly ja niin edelleen (vielä jaksaa!)

  * joustot sivusuunnassa –
  hyllyluokat 00-99 kirja-alasta historiaan

  välillä palauttava penkkiurheiluosuus
  * heiluta hiirtä, paina vasemman puoleista painiketta –
  omat tiedot ja lainat, varaa, uusi laina

  seuraava suorituspaikka tiskin edusta
  * silmien pyöritys ympäri ja ihmeissään (tunteella) –
  ”Itse? Koneelta? Uusia? Netistä? HÄH???”

  * olkapäiden kohauttelua ja pään pudistelua puolelta toiselle –
  ”Kui paljon sakkoja? Mistä kirjoista? Ei mulla oo rahaa…”

  * ojennus tai kirjan liutus (jännittämättä) –
  lainaus ja palautus

  NÄHDÄÄN KIRJASTOSSA!

 2. Mukaan mahtuu vielä! Tällä hetkellä kilvassa mukana Keski-Pohjanmaa, Mikkeli, Oulu ja Laurea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s