Kestävän kehityksen päivä työssäoppijoiden kertomana

Hyrian Kauppalankadun yksikön opiskelijat, jotka ovat työssäoppimassa Hyvinkään Laureassa kirjoittivat Kestävän kehityksen päivästä 19.4.2012.

Päivä alkoi mukavasti Rauhala-salissa esitettävällä elokuvalla The Age of Stupid. Ihmisiä oli saapunut ihan kiitettävästi paikalle, vaikka odotimme suurempaa joukkiota. Takarivistä pystyi seuraamaan hyvin ihmisten reaktioita leffan aikana, vakavaa porukkaa.

Elokuvan jälkeen oli hieman keskustelua, mutta yleisö oli hieman vaisu. Vaikka ennen leffaa jaettiin kysymyksiä mietittäväksi, niin suurin osa porukasta jätti vastaamatta niihin. Miksi, eikö kiinnostanut? Keskustelua herätti ilmastonmuutokset Suomessa. Joidenkin mielestä muutoksia oli tapahtunut – toisten mielestä ei. Mietittiin yhden lapsen politiikkaa ja jopa ei lapsia olleenkaan enää tähän maailmaan. Kun keskustelut oli käyty, niin porukka lähti heti eikä jäänyt kuuntelemaan jatkosuunnitelmia. Nälkäistä porukkaa vissiin..

Lounasaikaan Rauhala-saliin saapui puhumaan ympäristöexpertti Ville Heinilä aiheena ”Kestävämpää asumista”. Koska puhe oli lounasaikaan, katsojia oli sen mukaisesti: eli vain muutama hassu. Ville puhui kotitalouksien kestävästä asumisesta: energiankulutus, jätteet, lämmitys, vesi, sähkö, mitä maksaa? Muistakaa ihmiset 4veetä: välitä, vaikuta, viihdy, voi hyvin.

Muistilista kodin energiasäästöstä:

 • Terveellinen sisälämpötila
  Asuinhuoneisto 21°C (Makkari 18-19°C)
  – Ulkovarasto 10°C
  – Autotalli 5°C
 • Tuuletus ristivedolla
 • Järkevä veden käyttö
 • Tiiviit ikkunat ja ovet
 • Vanhentuneiden laitteiden uusiminen energiatehokkailla vaihtoehdoilla
 • Ilmanvaihdon, lämmitysverkoston ja muiden laitteiden säännöllinen huolto ja säätö
 • KIERRÄTYS

Aulassa alkoi tapahtua heti aamusta, kun kirpputori ja muut pisteet aukesivat. Kirpputorille oli tuotu tosi kivasti tavaraa, kiitosta vaan! Kirpputorin lisäksi oli siis muita pisteitä: mehiläis- ja hunajapiste, luomuruokaa, jalanjälkien mittausta sekä erilaisia postereita seinillä. Lapsille oli keksitty tekemistä toisen kerroksen luokkaan: roska-askartelua, hih. Ulkona olleen mainoksen ansiosta ihmiset löysivät paikalle!

Leffoja pyöri pitkin päivää – kukaan ei vaan tainnut käydä kattomassa niitä :B Miksi, eikö kiinnostanut? (Mm. No Impact man, Garbage Warrior.) 

Myöhemmin päivällä oli Seija Paasovaaran puheenvuoro edelleen Rauhala-salissa. Aiheena oli korkeakouluyhteisöohjelma. Pääteemoina oli: yksilö(t), kumppani(t), eettinen toiminta, kumppanuus, opiskelu- ja työhyvinvointi, turvallinen ympäristö. Hän myös puhui etiikasta ja moraalisista kysymyksistä sekä yhteiskuntavastuusta. Kuulemma myös koulun ilmastointi–asioihin on puututtu ja kunnostustyöt aloitettu ja turvallisuusasioistakin oli puhetta.

Kiitos hei~!
– TuRe & Aku :3


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s