Toinen eräpäivä – Epäseminaari nuotiopaikalla

Saanko häiritä? Kirjastot puhuvat asiakas- ja käyttäjälähtöisyydestä, mutta silti edelleen paras saavutus alalla on päästä takahuoneeseen töihin.
Miksi markkinoida kauniilla kuvilla, jos asiakaspalvelukäytänteet puhuvat toista kieltä? Miten saada asiakasosallistaminen oikeasti toimimaan?

Powerpoint, fläppitaulu ja post it -laput pannassa

Näihin kysymyksiin lähti parinkymmenen hengen porukka etsimään vastauksia – ei luennoitsijoilta tai konsulteilta – vaan toisilta samojen kysymysten kanssa työkseen painiskelevilta ihmisiltä.

Poliittinen agenda oli nostaa asiakaspalvelun arvostusta sekä samalla havahduttaa näkemään asiakaslähtöisyys kirjaston Akilleen kantapäänä: Kirjaston tulevaisuus riippuu siitä, kuinka hyödyllisenä yhteisö kokee kirjastonsa ja on valmis panostamaan kirjastoon niin taloudellisesti kuin sopimusoikeudellisestikin.

Osallistujia oli kaikilta kirjastosektoreilta läpi maan (kaupunginkirjastoista, amkeista, yliopistolta sekä Suomen Pankista) alaisista esimiehiin ja suunnittelijoihin. Aamun mystery shopping- ja havainnontisessioiden jälkeen kiivettiin Ounasvaaralle ja siellä tunnelma vapautui: Keskustelu nuotiopaikalla oli innostunutta ja päästiin oppimaan toisten kokemuksista. 

Mikä oli päivän anti? Tuleeko eräpäivälle jatkoa? Lue lisää Voimasanoja.fi -blogista!


*
Nuorkirjastolaiset järjestivät 25.5. epäseminaarin Rovaniemellä, Ounasvaaralla. Epäseminaari-termiä käytettiin ensimmäistä kertaa 90-luvun lopulla ja termillä tarkoitetaan tavallisesta kaavasta poikkeavaa seminaaria, jossa hyödynnetään käyttäjien osallistamista. Ideana on, että usein osallistujien osaamisen summa ylittää esiintyjinä olevien osaamisen summan, ja kun yhdistetään sekä järjestäjien että osallistujien osaaminen voidaan rakentaa laajempaa synteesiä.


One thought on “Toinen eräpäivä – Epäseminaari nuotiopaikalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s