Ensiaskeleita kansainvälisen yhteistyön parissa

Kun työskentelee Laurea-kirjastossa, voi yhtenä kauniina päivänä huomata opettelevansa kansainvälistä yhteistyötä Jacassa, Espanjassa.

Miksi Espanjassa?
Lohjan hoitotyön koulutusala pyysi informaatikon mukaan Social Media & Adult Training –projektiin (SMAT).  Tämä kuuluu pienenä osana Euroopan unionin Elinikäisen oppimisen ohjelmaan (Lifelong Learning Programme, LLP) . Lohjalta meitä oli 16.-21.10.2012 matkassa neljä laurealaista ja kaksi koulutuksen koordinoijaa HUS Lohjan sairaaloista.

Mitä varten?
Tarkoitus on edistää sosiaalisen median käyttöä aikuiskoulutuksessa. Mukana on aikuiskoulutusorganisaatioita kahdeksasta maasta: Saksasta, Espanjasta, Iso-Britanniasta, Turkista, Puolasta, Romaniasta, Bulgariasta ja Suomesta. Toisissa somen käyttö on vähäistä, toisissa vilkasta. Lähtöoletuksena on, että somea käytetään enemmän vapaa-aikana kuin opiskelun apuna ja eri lailla eri maissa. Projektin aikana opimme toisiltamme uusia käytänteitä ja tuotamme verkkoon opetusmateriaalia somen käytöstä.


Mitä tehtiin?
Projekti käynnistettiin Jacan aloitusseminaarissa. Tutustuimme toisiimme, esittelimme omaa taustaamme organisaatioina ja aikuiskouluttajina. Mukana oli erilaisia kouluja ja järjestöjä. Projektin pääkoordinaattori on Iberica, saksalainen kielikoulu.

Projekti käynnistettiin sopimalla tarkasta aikataulusta ja töiden jakamisesta. Yksi maapari laatii logon, toinen valmistelee projektin laadunvarmistuksen. Suomalaiset saivat tehtäväkseen yhdessä romanialaisten kollegoiden kanssa laatia kyselyn sosiaalisen median käytöstä. Kysely somen käytöstä vapaa-ajan ja työn kontekstissa toteutetaan jatkossa jokaisen osallistujamaan omassa organisaatiossa.


Mitä jäi nyt käteen?
Jotkut osallistujat ovat jo tehneet yhteistyötä jossain muussa EU-projektissa. Heiltä opimme, miten tällaisissa projekteissa toimitaan ja miten olla jämpti oikealla tavalla. Oli hauska kohdata aikuiskouluttajia eri puolelta Eurooppaa ja huomata, että käsittelemme samanlaisia asioita joka maassa. Oli tekemisen meininkiä.


Mitä jäi erityisesti mieleen?
Paluumatka Jacasta Barcelonaan Pyreneiden vuoristotiellä kaatosateessa ja ukkosessa oli aika jännä, kun bussikuski ei selvästikään nähnyt montaa metriä eteensä ja menomatkasta muisti, että siellä kaiteen takana on jyrkänne.


Erja H.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s