Luukku 2. Epäonnisia valintoja

Se oli ihan normaali marraskuun lopun iltapäivä Hyvinkään Laurea-kirjastossa. Opiskelijat pörräsivät kuumeisesti kurssitöidensä lähdemateriaalin etsinnän parissa. Kirjaston omat maskotit, pingviinit, katselivat tätä menoa kummissaan. Mikä on tämä kiire ja tohina. Ja mikä on se joulu, josta kaikki puhuvat. Koulun ruokalassakin oli jotain pipareita tarjolla.

Näitä ajatuksia pyöritellen yksi pingviineistä, Pingy, haukotteli makiasti ja keinahteli kohti kirjaston takahuonetta aatoksissaan ottaa virkistävät päivätorkut jossain mukavassa paikassa. Nurkassa nökötti kutsuvan oloinen pahvilaatikko täynnä pehmoista kuplamuovia. Siihen olisi hyvä pingviinin pesä tehdä. Alta aikayksikön kuuluikin tasainen tuhina ja unenlahjoistaan kuuluisa Pingy oli unten mailla. Vaan miten sitten kävikään..

pingviini_laatikosta

Pingy säpsähti. Ympärillä oli pimeää. Kuului vaan tasaista huminaa ja hienoista tärähtelyä. Ou nou!! Missä mä oon?? Mitä nyt tapahtuu??

Niin, mihin Pingy olikaan matkalla? Onko joulun hengen löytyminen vaarassa? Siitä lisää lähipäivinä.

***

Mutta sitä ennen, kun kirjastolaisina rakastamme erilaisia määrittelyitä ja luokitteluita, niin tässä kaikille teille ornitologeille pieni tietoisku:

Pingviini (lat. Tuuttimus jädemus)

Pingviinilintujen heimoon kuuluu noin 17-20 lajia, joista tämä keskivartalopyöreyteen taipuvainen Aarniopingviinien lajin edustaja tavataan vaappumassa Uudenmaan maakunnassa Hyvinkään kaupungissa. Tarkempi pesiytymispaikka Laurea-ammattikorkeakoulun kirjastotiloissa.

Ruumiinrakenne:
Herrasmiesmäinen, leppoisa olemus. Korkeus räpylöistä päätupsuun 70 cm, kuvun ympärys 67 cm. Vartalon alapainotteinen rakenne on ihanteellinen tanssahteluun. Voidaan tavata kesäisin myös tuutin muodossa.

Lajille tyypillistä:
Kyseessä on harvemmin Suomessa tavattu Aarniopingviinien laji, jonka edustajia on selvittämättömästä syystä pesiytynyt kolmen yksilön populaatio Hyvinkään seudulle. Populaation epäillään liittyvän jotenkin Turengissa olevaan jäätelötehdastoimintaan. Epävirallisten tietojen perusteella yksilöiden viehtymys jääkiekkoon on lajityypille ominainen. Yhteyttä kiekkourheilun viehtymykseen ei ole toistaiseksi pystytty selvittämään tieteellisen aukottomasti tarkkailtaessa lajityypin käyttäytymistä radanvarsikaupungin epätyypillisissä elinolosuhteissa. Hyvinkään pingviinipopulaatiolle tyypillistä on myös huono suuntavaisto ja eksyessä tarve hakeutua lajitovereidensa seuraan.

Ravinto:
Hyvinkääläiset Aarniopingviinit ovat ympäristöönsä sopeutuvia otuksia, jotka ennakkoluulottomasti hyödyntävät ravinnokseen ympäristön tarjoamia ravinnonlähteitä kuten kouluruokalaa. Keskivartalolihavuuteen taipuvaisuuden vuoksi pingviinien ruokintaa tulee välttää tavattaessa, jottei metabolinen oireyhtymä karkaa räpylästä. Satunnaista Vantaan joessa tapahtunutta pulahtelua ja altistumista ympäristömyrkyille sekä epäiltyä yhteyttä Turengin teollisuusalueeseen epäillään syyksi taipumukseen kerätä rasvaa keskivartaloon.


Kuuluisia pingviinejä:
*Laureamkon Lenni-pingviini
*Pingy
*Valion Pingviini
*Tux
*Pingu
*The Penguin; Batmanin arkkivihollinen
*Mumble (Happy Feet)
*Madagaskarin pingviinit: Skipper, Kowalski, Private, Rico


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s