Luukku 6. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tänään on juhlapäivä, Suomen 95. itsenäisyyspäivä. Pingviinikin on juhlatunnelmissa aamusta asti ja haluaa aloittaa valmistautumisen ajoissa Linnan juhlia varten. Solmion valitsemisen ohessa voi katsella televisiosta tänään varmuudella ainakin Itsenäisyyspäivän paraatin, Juhlajumalanpalveluksen ja Tuntemattoman sotilaan. Illalla jännitys tiivistyy, kun tänä vuonna valittu tuore presidentti Sauli Niinistö isännöi Linnan juhlia ensimmäisen kerran. ”Mitähän presidentin puolisolla Jenni Haukiolla onkaan tänään päällä”, miettii Pingy. Kovista odotuksista huolimatta hän ei ole itse saanut kutsua kyseisiin juhliin ja tyytyy katsomaan juhlat televisiosta.

Itsenäisyyspäivä

llan pimetessä Pingy huomaa monen talon ikkunalla kaksi kynttilää. Paljon aikaa eri kirjastoissa vietettyään Pingy on totta kai näppärä tiedonhakija ja selvittää nopeasti, mikä merkitys kynttilöillä on. Symbolinen selitys on, että kynttilät ovat koti ja isänmaa. Ruotsin vallan aikana kynttilöitä on taas poltettu kuninkaallisten ja autonomian aikana keisariperheen jäsenten merkkipäivinä ja heidän vierailujensa aikana. Historiallisessa mielessä niillä on merkitty autonomian aikana turvalliset majapaikat esim. jääkäreille. ”Saisinkohan minäkin vieraita tai uusia ystäviä sytyttämällä kaksi kynttilää ikkunalle”, miettii Pingy vähän yksinäisenä.

heijastuma

Samassa hän huomaa itseään muistuttavan olennon ikkunasta ja alkaa vilkutella sille. Olento ei kuitenkaan taida tajuta tulla sisälle asti, joten Pingyn täytyy jatkaa matkaansa itsellisenä eläimenä. Linnan juhlien päätyttyä hän kuuntelee vielä Maamme-laulun Youtubesta.

”Mutta nyt alkaa tämä Lahti jo riittää”, tuumaa Pingy nukkumaan mennessään. ”Taidan etsiä huomenna rautatieaseman ja lähteä junailemaan johonkin suuntaan.”

Lahteen

Lähteet: Kaksi kynttilää ikkunalle. Keskisuomalainen. 5.12.2010.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s