Luukku 3. Videokasettinauhavirkkausta ja nostalgiaa

Ennen kuin Laurea-kirjaston aineisto siirtyi Melindaan, siivottiin Laurus-aineistotietokantaa. Samalla poistettiin mm. vanhoja videokasetteja. Office-ohjelmien opetusohjelmat, kasaria ja ysäriä, ovat so last season Laurean Uuden edellä -brändilupauksen sijaan, mutta mitä parhainta matskua kokeilla vihdoinkin videokasettivirkkausta.

Blondin ensimmäinen haaste oli videokasetin ”avaus”. Vinkki: käytä ruuvimeisseliä. Mutta kyllä sen saksilla (ja voimalla) auki sai ilman käyntiä ensiavussa. Virkkaajan taitotaso on matala (pannulappuja, kaulahuiveja) eli kovin haastavaan malliin ei lähdetty. Kosketusnäyttöpuhelin huusi suojapussukkaa ja sellainen syntyikin (katso kuva 1). Tehdasvalmisteiset tähti-avaimenperä ja Ilves-logo pisteeksi i:n päälle. Uniikki tarve-esine on palvellut hyvin käyttötarkoituksessaan.

Kuva 1. Kännykkäpussi on virkattu vanhasta videonauhasta.
Kuva 1. Kännykkäpussi on virkattu vanhasta videonauhasta.

”Jouluaatto oli Raipelle lapsuudessa suuri juhlapäivä. Se ei ollut pelkästään päivä, jolloin pukki tuli. Se oli ennen kaikkea päivä, jolloin pukki toi uusia jääkiekkovarusteita. Tampereen Koivistonkylän Ahtialankadun ja Sipilänkujan poikaporukka kokoontui joka jouluaattoilta samaan aikaan Raipen kotitalon takaa avautuvalle Koikkarin kentälle esittelemään uusia mailojaan, kypäriään ja polvisuojiaan. Jos joku sai uudet luistimetkin, niitä ihailtiin joukolla koko aattoilta.”

Laitinen, Vesa: Raipe : vaatimattomuuden lyhyt oppimäärä (2004).

Koukkuun sitä jäi. Nauhaa oli vielä jäljellä ja toinen tuotos oli saippuakuppi (katso kuva 2). Materiaalihan soveltuu erityisen hyvin kosteisiin olosuhteisiin. Voimakas pintastuktuuri ja liukas saippua sopivat myös hyvin yhteen.

Kuva 2. Saippuakuppi
Kuva 2. Saippuakuppi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s