Luukku 10. Kirjanmerkki vanhoista kirjastokorteista

Joulukalenterin seuraajille on varmaan tähän mennessä selvinnyt, että Laurea-kirjastolla on paljon vanhoja edellisen painoksen kirjastokortteja varastossa jäljellä. Tässä kirjanystävän idea vanhojen kirjastokorttien uusiokäyttöön, tuo kauniisti esille vanhan kortin sinistä sävyä.

Tarvikkeet
Tästä löytyvät kaikki tarvikkeet PAITSI topsypuikot ja sakset ja talouspaperi… Joulun alla tuppaa olemaan kiireistä, niin että jotain aina unohtuu. Tarvikkeet siis: vanhentuneita kirjastokortteja (yhteen kirjanmerkkiin menee kaksi korttia), rei’itin, kontaktiliimaa, topsypuikkoja, lahjanarua ja sakset).
Rei'itys
Laita kaksi korttia vastakkain, niin että kuvapuolet tulevat päällepäin. Tee rei’ittäjällä pinoon yksi reikä suht’koht keskelle lyhyempää reunaa. Tämä saattaa olla työn vaikein vaihe. Tulee ylimääräisiä reikiä ellei ekalla kerralla osu kohdalleen.
Liimaus
Levitä kirjastokortit talouspaperin päälle tekstipuoli ylöspäin. Jos menee toisin päin, ei sekään haittaa. Tuleepa vain hieman persoonallisempi kirjanmerkki. Sivele kontaktiliimaa korteille reunoja myöten ja anna liiman kuivua n. 10 min. Liimaa kortit vastakkain ja katso, että reiät tulevat toistensa päälle.
Valmiit kortit
Sido reikään lahjanarua ja KATSO mainiot kirjanmerkit ovat valmiit! Lahjanauhan tilalla voit käyttää muutakin materiaalia.
Valmiin kirjanmerkin käyttö
Tässä kirjanmerkit suorittamassa vastuullista työtään. Huomaa, että voit tuunata merkkisi sopivaksi esim. kirjan kanteen, kirjallisuuslajiin, vuodenaikaan yms.

One thought on “Luukku 10. Kirjanmerkki vanhoista kirjastokorteista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s