Hyviä uutisia: Laina-ajat pitenevät

Uusi vuosi ja uudet lupaukset: Kirjasto pidentää laina-aikoja vuoden alusta yleiskokoelmassa kahdesta viikosta kolmeen viikkoon ja lyhytlainoissa viikosta kahteen viikkoon. Miksi laina-aikoja muutettiin?

Mainos laina-aikojen muutoksesta laitettiin esille niin someen kuin verkkosivulle ja painettuihin tiedotteisiin.
Mainos laina-aikojen muutoksesta

Kurssikirjoista hankeoppimiseen
Käyttäjäkyselyissä  opiskelijat ovat kokeneet laina-ajat liian lyhyinä useiden vuosien ajan. Osa opiskelijoista ei asu lähellä kirjastoa ja heille lainaaminen on lyhyiden laina-aikojen takia ollut hankalaa. Toisaalta lyhyillä laina-ajoilla on pyritty lisäämään kirjojen kiertoa ja parantamaan tenttien läpäisymäärää.

Learning by Developing –pedagogisen mallin mukaisesti Laurea on siirtynyt painottamaan opinnoissa omaa tiedonhakua työelämän kanssa yhteistyössä tehtäviin projekteihin perinteisen kirjatentin sijaan. Tämän painotuksen on nähty toimivan käytännössä laaja-alaisempana kirjaston käyttönä. Kirjaston laina-ajat oli suunniteltu ennen LbD:n toimeenpanoa. Samaan aikaan sähköiset kirjat purkavat painettuihin kirjoihin kohdistuvaa painetta.

Muutoksen toteutus
Henkilökunta on parin vuoden ajan miettinyt, vastaavatko lyhyet laina-ajat nykypäivää. Käyttäjäkyselyissä toistuvaan toivomukseen pidemmistä laina-ajoista päätettiin tarttua. Henkilökunta suunnitteli yhdessä muutoksen vuonna 2013.

Pidemmät laina-ajat ovat voimassa heti vuoden alusta. Tervetuloa lainaamaan ja antamaan palautetta!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s