Vapputerveiset tiskistä & takahuoneesta!

Kirjasto yhdistää monin tavoin. Hiljattain meiltä kysyttiin liimaa. Löytyi. Myös laastaria on kysytty. Sitäkin löytyi. Joistain yksikkökirjastoista kysytään myös kokonaisia työkalusarjoja (CoCo tool kit).

Merkillisiä kysymyksiä riittää. Postista ei ollut saanut Postia sinulle -lehteä, joten ulkopuolinen asiakas tuli kysymään lehteä meiltä. Verkkoversio löytyi ja teimme onnelliseksi myös hänen ulkomaalaisen kirjeenvaihtokaverinsa printtaamalla hänelle lähetettäväksi kuvat vuoden 2013 suomalaisista postimerkeistä.

Välillä hommat menevät päin mäntyä. Asiakaskin tuumi taannoin, että ”Se on varmaan aakkostettu Kuuseen.” Osmo Kuusi oli kuitenkin kirjan toimittaja, jolloin aakkostus menee kirjan nimen mukaan.

Yhtä asiakasta opastin oikealle hyllylle päin sormia napsauttamalla. Ei luvannut sentään iloisesti haukkuen seurata perässä. Koirankoulutusmainen komentelu hävetti, huumorilla selvittiin. Haukkuja, ”nouhauta”, puujalkoja – niistä ja paljosta muusta koostuu kirjastoarki.

Toivottavasti myös sen kirjaston kaukopalvelulla, joka sai vahingossa törkytapaus-sähköpostin, oli huumorintajua. Kohukirja oli kostunut ja poistoon menossa ja sähköpostin oli tarkoitus päätyä itselle muistutukseksi. Vikavalintaa selittävät sähköpostin ennakoivat vastaanottajavaihtoehdot, nopeat sormet ja näköä haittaava nälkä.

Välillä ollaan vaan vähän väsyksissä. Juuri oli toivoteltu kollegan kanssa hyvät huomenet, seuraavaksi kuulin: ”Herätys! Nousetko sä nyt ylös?” What!? Soittikin kotiin. Kukakohan oli eniten nukuksissa.

Kollegat osaavat kyllä kannustaa. Laitoin sähköpostia pitkään miettimästäni verkkovarausprobleemista. Viestini päättyi lauseeseen: mutta ongelma on toistaiseksi vain päässäni. Vastaus oli ytimekäs kiteytys: ”Totta.” Kiitos paljon vaan.

Merkillisen mukavaa ja munkillista vappua!

Vappu-Pingy
Vappu-Pingy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s