Laurealaisia kirjoissa, kansissa ja kirjaston hyllyissä

Useimmat opiskelijat eivät tiedä, että Laurean käytävillä kulkiessa saattaa törmätä kirjailijoihin – tai ainakin henkilöihin, joiden tekemiä julkaisuja löytyy kirjaston hyllyistä. Ja tuskinpa kukaan Laurean henkilökunnastakaan tietää – julkaisusuunnittelijaa ja kirjastoväkeä ehkä lukuun ottamatta – kuinka paljon erilaisia julkaisuja Laurean henkilökuntaan kuuluvat ovat tehneet.

Tässä esitellään kirjoja, joissa Laurean henkilöstö on kirjoittajana tai toimittajana tai molempia. Esittely ei suinkaan ole kattava vaan otos erilaisista julkaisuista. Painotus on uusimmissa teoksissa.

Teos- ja painoskuningatar Soile T. Tompereita

Valtakunnallisesti tunnetuin laurealainen kirjoittaja on Hyvinkään Laureassa pitkän uran tehnyt, nykyään jo eläkkeellä oleva Soile Tomperi. Fennicasta eli Suomen kansallisbibliografiasta löytyy hänen nimellään hakiessa 114 teosta, joista uusin on tältä vuodelta (2014). Soilen taloushallintoa käsitteleviä oppikirjoja ovat lukeneet kymmenettuhannet liiketalouden opiskelijat. Kirjoittajaparina Soilella on useassa teoksessa ollut Virpi Keskinen, edelleen Hyvinkään Laureassa työskentelevä lehtori.

Supersuosittu teos

Yksittäinen suosikkiteos näyttää olevan 2007 julkaistu Eettinen herkkyys ammatillisessa toiminnassa, jonka kolmesta kirjoittajasta kaksi, Soile Juujärvi ja Kaija Pesso, on Laurean henkilökuntaa. Kirjaa on Suomen korkeakoulukirjastoissa lähes viisisataa kappaletta ja esimerkiksi Laurea-kirjaston niteet ovat jatkuvasti lainassa.

Laurean julkaisusarja

Laurean julkaisusarjassa ilmestyy teoksia, jotka kertovat laurealaisesta toimintatavasta. Julkaisusarjassa ilmestyneet teokset ovat saatavina myös verkkoversioina. Uusimmissa julkaisuissa esitellään mm. ikäihmisten kotona asumisen tukemista, moniaistisuus-menetelmää, kansalaislähtöisiä hyvinvointipalveluja ja Laurea-kirjaston toimintaa. Monet julkaisut kuvaavat kehittämishankkeiden kulkua ja tuloksia.

Laurealaisia

Henkilöstön väitöskirjat

Väitöskirja on oppineisuuden osoittamista. Väitöskirjojen aiheet vaihtelevat huomattavasti eivätkä aiheet yleensä liity Laureaan millään tavalla. Onkin harvinaista, että tuoreimpien väitöskirjojen joukossa on peräti kolme sellaista, jotka kuvaavat tai sivuavat laurealaista toimintaa. Nämä ovat Jouni Kosken Myyntityö ammattina: fenomenografinen tutkimus tradenomiopiskelijoiden käsityksistä (2014), Mailis Korkiakankaan Lönnrotista Laureaan: kotitalousalan ammattikasvatus vuosina 1890–2000 (2013) ja Seija Paasovaaran Asiantuntijat käytäntölähtöisen kehittämistyön pyörteessä: tapaustutkimus laboratorio- ja kuvantamistoiminnan seutuverkoston kehittämistyöstä (2014).

väitöksiä

lisää väitöksiä

Oppi- ja tietokirjat

Laajin ja vaihtelevin julkaisukirjo on erilaisissa oppikirjoissa ja muissa tietokirjoissa, joita Laurean henkilökuntaan kuuluvat ovat tehneet. Julkaisujen kirjoittajina he eivät yleensä ole ”laurealaisia” vaan oman alansa asiantuntijoita.

Osa Laurean henkilöstön kirjoittamista oppi- ja tietokirjoista tulee todelliseen tarpeeseen eli aiheesta tai alalta ei ole olemassa suomenkielistä kirjallisuutta. Laurea on ainoa korkeakoulu, jossa on turvallisuusalan koulutusta. Laurean henkilöstöön kuuluvat tai aiemmin Laureassa työskennelleet ovat kirjoittaneet useita turvallisuusalan perusteoksia. Myös ensimmäisessä suomenkielisessä hoitotyön simulaatioita käsittelevässä teoksessa on vahva laurealainen panostus (Simulaatio-oppiminen terveydenhuollossa, 2013).

kirjoja

Riitta I.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s