Luontoteemasta värikkääseen tapettikuvioon – kirjastokortti mukana laurealaisessa arjessa

Kesäkuun alussa 11.–12.6. järjestettiin AMK-kirjastopäivät Helsingissä Arcada ammattikorkeakoululla. Kaksipäiväisessä tapahtumassa oli muun muassa näytteillä AMK-kirjastojen vanhoja ja uusia kirjastokortteja niihin liittyvine tarinoineen. Kävijöiden oli mahdollista äänestää korteista se omaa silmää miellyttävin. Lopputulos oli meidän kannalta mitä mukavin:

Laurean kirjastokortti oli äänestyksen ehdoton ykkönen!

No millainen se äänestyksen voittanut kaunein kortti on ja mikä on korttien tarina? Tässä muutama sananen Laurean kirjastokorteista:

Laurealla on aikojen saatossa ollut käytössään kaksi virallista kirjastokorttia.

Ensimmäisen kortin, tuttavallisesti kutsuen Käpykortin, suunnitteli Laureassa työskennellyt Priit Mägi. Kortin ulkoasu ilmensi organisaation silloista graafista ilmettä, joka noudatteli sinisävyistä luontoteema. Kortin sininen sävy mukailee myös Laurean sinistä tunnusväriä. Kortti tuli käyttöön lukuvuoden 2004-2005 alussa.

käpykortti2

Uuden kirjastokortin ulkoasun suunnittelu tuli ajankohtaiseksi vuosikymmenen vaihtuessa ja Laurean graafisen ilmeen päivittyessä. Ulkoasu ideoitiin yhdessä graafikko Petra Boijen kanssa. Kortissa on käytetty pohjana ns. tapettikuviota, jossa erilaiset toiminnalliset hahmot ja kuviot vuorottelevat. Kortti otettiin käyttöön syksyllä 2011. Samaa kuviointia on käytetty myös muissa kirjaston painotuotteissa ja se on herättänyt paljon positiivista huomiota raikkaudellaan ja värikkyydellään. Viimeisimpänä suunnittelun tuloksena kirjastokortissa oleva kuvioteema näkyy jo suorastaan hitiksi muodostuneessa Laurea-kirjaston kankaisessa kirjastokassissa.

kkortti_etu

Lempinimestään ”tapettikuvio” huolimatta tämä kortti ei tosiaankaan ole mikään seinäruusu ja katoa tapetin sekaan. Päinvastoin – tätä korttia on ilo käyttää!

Kirjastokorttinäyttelyyn osallistuneet kortit ovat nähtävillä Tikkurilan kirjaston lukusalissa. Juhlistaaksemme vielä Laurean kirjastokortin menestystä seuraa hyvä tarjous kaikille teille: elo-syyskuun aikana on mahdollista käydä vaihdattamassa maksutta vanha Käpykortti uuden ilmeen mukaiseen korttiin lähimmässä Laurea-kirjastossasi. Samalla voit ostaa mukaasi Laurea-kirjaston kangaskassin kahden euron hintaan!

Tervetuloa asioimaan kirjastolla!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s