Lyon, kaupunki täynnä silmäniloa

Lyonin kaupungista jäi miellyttävä muistikuva. Se johtuu siitä, että kaupunki yhdistää uutta  ja vanhaa,  kaupunkimaisemaa ja viheralueita . Mutta ennen kaikkea kaupungissa on helppo liikkua ja se tarjoaa yllätyksiä sekä vierailijoille että asukkaille. Esimerkiksi rautatieaseman lattialla oli kohouma ohjaamassa näkövammaisten kulkua ja asemahallissa oli flyygeli, jota kuka tahansa sai soittaa kaikkien iloksi.

Ostoskeskuksesta löytyi suihkulähde, joka yllättäen ”tanssi” musiikin tahdissa ja mainoksia ja näyteikkunoita, jotka erottuvat.

Kauppakeskus
Kauppakeskus
Kaupunginkirjasto
Kaupunginkirjasto

Kirjastoissa oli samanlainen henki. Kaupunginkirjastossa mm. yhdisteltiin erilaisia rakennusmateriaaleja, opastettiin näyttävästi ja sijoitettiin näyttelyitä kirjaston muun toiminnan sisään.

Kauppakeskuksen struktuuria
kaupunginkirjaston struktuuria

Yliopiston Lyon kirjastossa oli aseman tavoin kohouma lattiassa. Opiskelijoiden aulan oleskelutila toimi samalla näyttelytilana. Lattioissa ja seinissä oli värikkäitä tarroja antamassa ohjeita. Värejä käytettiin auttamaan asiakkaita löytämään kokoelmasta eri aihealueita.

 

Kirjaston värikkäitä opasteita
Kirjaston värikkäitä opasteita
Yliopistokirjasto
Oleskelutila

Aulan asiakaspalvelupisteen takana oli olohuoneen omainen kirjastotila. Sieltä opiskelijat saivat lainata kaunokirjallisuutta eri kielillä, dvd-levyjä, musiikki cd:tä, sarjakuvia. Magna-sarjakuvat ovat kuulemma erittäin suosittuja Ranskassa, joten niihin oli lisätty QR-koodit joiden kautta saa lisää tietoa ao. sarjasta. Etenkin kampuksella asuvat korkeakouluopiskelijat lainaavat täältä paljon materiaalia vapaa-aikaansa liittyen.

Manga1

Lyon kokemuksen jälkeen on todettava, että yksityiskohdilla on merkitystä.

Yksityiskohdat


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s