”Mä annan sut pois” ja viisi muuta laulua luopumisesta

Tuttu näkymä nykyajan työtekijän kalenterista: hankkeet, projektit, uuden suunnittelu, deadlinet ja raportointi rytmittävät vuoden kulua. Pysyvän muutoksen aikakautena on silti aika ajoin tehtävä tilinpäätös siitä missä nyt ollaan ja miten tähän on päädytty, punnita onko asetetut tavoitteet saavutettu, missä on onnistuttu ja missä on vielä kehittämisen varaa.

Laurea-kirjaston pitkäjänteisen tavoitetyöskentelyn kausi 2010-2015 on päättymässä ja 2016-2020 alkamassa. Meneillään olevan kauden kehittämiskohteita ovat olleet kirjaston verkkopalvelut, e-aineistot, verkostotoiminta ja tilat. Tarkemmin voit halutessasi tutustua kirjaston tavoitteisiin 2015 Laurea-kirjaston julkaisussa (kts. s. 128-129). Tavoitteet on kirjattu myös koko Laurean tavoitemittaristoon (QPR), jossa ne ovat osa koko Laurean laadunhallintajärjestelmää.

Kuva: Hanna Lahtinen Vanha Laurean brändilupaus ja kirjaston tavoitteet syötiin hyvällä yhteishengellä pois.
Laurean vanha brändilupaus ja kirjaston tavoitteet syötiin hyvällä yhteishengellä pois.

Laurea-kirjaston työhyvinvointiryhmä järjesti kirjaston henkilökunnalle tilaisuuden, jossa tavoitteiden toteutumista käytiin yhdessä läpi kohta kohdalta tarkastellen sekä QPR:n tallennettuja mittareita että tavoitteiden toteutumista laadullisemmasta näkökulmasta. Yhdessä totesimme, että viisi vuotta ovat kuluneet nopeasti ja maailma on aika erilainen – viisi vuotta sitten asetetut tavoitteet ovat huomaamatta muuttuneet osaksi normaalia arkeamme. Nyt on aika jälleen katsoa kauaskantoisemmin kohti tulevaa ja ennakoida megatrendien, trendien ja hiljaisten signaalien avulla mihin suuntaan lähdemme palveluitamme kehittämään yhdessä muun uusiutuvan organisaation kanssa.

Vanhat tavoitteet kuopattiin juhlallisesti pilke silmäkulmassa ”Tavoitteiden peijaisissa”, jossa vanhasta päästettiin irti kakkukahvien äärellä mollivoittoisampaa musiikkia kuunnellen.

Tavoitteiden peijaisten surubiiseiksi top 5 nousi seuraavat klassikot:

  • Konsta Jylhä: Vaiennut viulu
  • Liisa Tavi: Peltoniemen Hintriikan surumarssi
  • Vesa-Matti Loiri: Elegia
  • Albinoni: Adagio
  • Zbigniew Preisner: Song for the Unification of Europe

Ihan koko päivää synkistelyn ja kakun syönnin parissa ei suinkaan vietetty. Uusi tavoitetyöskentely potkaistiin iloisesti käyntiin kakunmuruja suupielistä pyyhkien. Nyt ennakoimme avoimin silmin millainen maailma on vuosina 2020 ja 2030.

Tulevaisuuteen virittäytymisen pohjaksi suosittelen muillekin luettavaksi seuraavia e-kirjoja (lukeminen edellyttää Laurean verkkotunnuksia):


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s