Luukku 4. Pieni suklaatehdas

Pieni suklaatehdas tekee herkullisia suklaatuotteita omassa pienessä tehtaassaan Porvoon vanhassa kaupungissa tuomiokirkon vieressä. Myynti tapahtuu pikkuriikkisessä puodissa, joka saa muistelemaan Pieni suklaapuoti -elokuvaa vuodelta 2001.

Peter Westerlund
Peter Westerlund

Pieni suklaatehdas myymälöineen on perustettu noin 10 vuotta sitten. Tuolloin keittiömestari Peter Westerlund toteutti haaveensa ryhtyä työskentelemään suklaan parissa. Niinpä hänestä tuli suklaamestari. Pienen suklaatehtaan pyörittäminen on Peterille elämäntapa. Kaikki tuotteensa hän tekee sydämellään. Siksipä hänellä ei ole mitään suosikkimakua tuotteidensa joukossa. Suklaatehdas on juuri sopivan kokoinen eikä laajentaminen ole mielessä, vaikka välillä asiakkaiden jono luikerteleekin myymälän ulkopuolella pitkin jalkakäytävää.

Pienen suklaatehtaan käsintehtyjä tryffeleitä, konvehteja, suklaalevyjä ja suklaaleivonnaisia ei myydä muualla kuin omassa pikku putiikissa. Lisäksi myymälästä löytyy muiden tunnettujen suklaavalmistajien tuotteita, esim. Pauligin suklaakahveja ja suklaateetä. Kesällä on myynnissä myös konseptiin soveltuvia jäätelöitä. Miltä kuulostaisi kuuman kesäpäivän virkistykseksi maitosuklaalakritsijäätelö? Puodissa voi myös istahtaa juomaan kahvia tai selailemaan suklaasta kertovia kirjoja.

Sulaa suklaata muottiin…
...ja tässä tulos.
…ja tässä tulos.

Suklaan myynnin sesonkiaikaa ovat pääsiäinen, kesä ja joulun tienoo. Joulun suklaissa käytetään perinteisiä jouluisia makuja esim. pipari ja glögi. Toki kaikenlainen suklaa on tervetullut joululahja ja joulupöydän makea herkku. Suklaan raaka-ainehan on kaakao ja kaakaokasvien latinalainen nimi on Theobroma = jumalten ruokaa. Siinäpä selitys suklaan ihanuudelle.

Chilisuklaa- ja rommisuklaakonvehteja.
Chilisuklaa- ja rommisuklaakonvehteja.

Asiakkaita on laidasta laitaan ja ympäri maailmaa. Kaukaisimmat ostajat ovat tulleet Australiasta saakka. Kuka nyt ei suklaasta pitäisi. Niinpä minäkin poistuin Pienestä suklaatehtaasta kolme suklaapussia mukanani. Mitään ei jäänyt jouluksi, vaikka tarkoitus oli. Pakko tehdä uusi ostosmatka ennen jouluaattoa. Silloin varmaan on tarjolla myös joulumakuja.

White salmiak, suklaaleivonnainen, valikoima suklaakonvehteja.
White salmiak, suklaaleivonnainen, valikoima suklaakonvehteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s