Luukku 10. Suklaa-uutisia

Maailman suurin suklaalevy

Armenialainen suklaatehdas valmisti maailman suurimman suklaalevyn. Tummasta suklaasta valmistetun levyn mitat ovat 560 x 275 x 25 cm. Painoa levyllä oli 4410 kg. Teko pääsi Guinnessin ennätyskirjaan.

http://arenan.yle.fi/tv/1295451

 

Maailman kallein suklaaherkku

Maailman kallein suklaaherkku on valmistettu Britanniassa. Siellä leipuri Marc Guibert loihti mm. kaviaaria sisältävän ja aidoilla timanteilla ja kullalla koristellun suklaaherkun, jonka myyntihinta oli 35 000 dollaria. Ostakoon kellä on varaa!

http://www.stara.fi/2011/11/08/maailman-kallein-suklaaherkku/

 

Suomen kallein suklaamuna

Suomen kallein suklaamuna sen sijaan loihdittiin Suomen Turussa. Siellä suklaantekijä Petri Sirén ja kultaseppämestari Kristian Saarikorpi valmistivat yhden maailman kalleimmista suklaamunista. Jalokivin koristellun suklaamunan arvo liikkui 20 000 euron paikkeilla. Munan suklaista kuorta koristaa 12 jalokiveä.

http://www.turkulainen.fi/artikkeli/227562-tassa-on-suomen-kallein-suklaamuna-koristeena-12-jalokivea

 

Suomen suurimmat suklaamunat valmistetaan Lempäälässä

http://yle.fi/uutiset/suomen_suurimmat_suklaiset_paasiaismunat_munitaan_lempaalassa/7195150?ref=leiki-uu

 

Maailman nopein suklaaherkku?

Seuraavan reseptin mukainen suklaaherkku syntyy minuuteissa!

http://www.voice.fi/koti/pikaherkku-syntyy-minuuteissa-valmista-suklainen-brownie-mukissa-hetkessa/1/63823

 

Suklaa saattaa auttaa pysymään hoikkana

Amerikkalaisen tutkimuksen tulokset kertovat, että suklaata usein syövät henkilöt ovat hoikempia, kuin sitä harvemmin nauttivat. Vaikka suklaassa on runsaasti kaloreita, siinä on myös ainesosia, jotka saattavat tukea painonpudotusta rasvanmuodostuksen sijaan. Tutkimustulosten mukaan oleellista olisi se, kuinka usein suklaata syödään, ei niinkään syödyn suklaan määrä. Tutkimustulosten mukaan erityisesti tummassa suklaassa olevat antioksidanttiyhdistelmät, katekiinit, saattavat johtaa painon putoamiseen.

http://yle.fi/uutiset/suklaa_saattaa_auttaa_pysymaan_hoikkana/6559525

 

50 maailman kauneinta suklaapakkausta

Esteettinen pakkaussuunnittelu luo lisäarvoa tuotteelle. Seuraavan linkin takaa löytyy 50 kuvan kokoelman kenties maailman kauneimmista suklaakääreistä.

http://jayce-o.blogspot.com/2013/02/beautiful-chocolate-packaging-design-ideas.html

 

Suklaata ei pidä säilyttää jääkaapissa

Suklaa sulaa lämpimässä, jääkaappiolosuhteet sen sijaan heikentävät suklaan makua. Maun kannalta optimaalinen säilytystila suklaalle olisi noin 15 – 20 -astetta celsiusta.

http://yle.fi/uutiset/suklaa_ei_tykkaa_helteesta_ja_maku_haviaa_jaakaapissa/7258825?ref=leiki-uu

 

Suklaa uhkaa loppua maailmasta

Todella huolestuttavia uutisia maailmalta, suklaan raaka-aineet ovat alkaneet vähetä, siinä missä suklaata kulutetaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin.  Ghanassa ja Norsunluurannikolla, jossa tuotetaan 70 % maailman suklaatarpeista, on kuiva sää tuhonnut monia kaakaopuita, ja tehnyt täten suklaan valmistamisesta haastavampaa. Kaakaopuiden viljely ei myöskään ole enää yhtä kannattavaa kuin esimerkiksi kumin valmistaminen, joten moni viljelijä on vaihtanut alaa.

http://www.voice.fi/ilmiot/todella-huonoja-uutisia-herkkusuille-suklaa-voi-loppua-maailmasta/8/68472

FazerinSiniset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s