Luukku 15. Vihanneskauppiaasta suklaamestariksi – Anthon Berg

AnthonBerg

Tanskalainen Anthon Berg oli Karl Fazerin aikalainen. Miehillä oli sama mielenkiinnon kohde – suklaa. Lähtökohdiltaan he kuitenkin olivat erilaiset: Fazer oppinut kondiittori ja 1884 suklaan valmistuksen aloittanut Berg hedelmä- ja vihanneskauppias. Bergin konvehdit saavuttivat suuren suosion ja yrityksellä on nyt Tanskan hovin hovihankkijan arvo, ”Purveyours to the Royal Danish Court”.

Anthon Berg osasi mainostamisen, jonottaville asiakkaille jaettiin maistiaisia. Slogan ”You can never be too generous” on edelleen toteutettu missä asiakkaat liikkuvat. Lentokenttätempauksessa suklaata sai sitä enemmän mitä huonommat paikat olivat koneessa.

suklaalikoorit

Konvehdeista, marsipaanisuklaasta ja pienistä suklaapulloista tunnetulla merkillä on nyt myös tumman suklaan ystäville levyjä reilun kaupan sertifikaatilla. Makuyhdistelmistä löytyy vaihtoehto myös salmiakista pitäville. anthon_berg_salmiak


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s