Sairaanhoitajaliitto – 90 vuotta osaamista, tietoa, välittämistä

Sairaanhoitajapäivät järjestettiin Messukeskuksessa, Helsingissä 12.-13.3.2015. Sairaanhoitajapäivät on Suomen suurin hoitotyön koulutustapahtuma ja merkittävä foorumi tiedon vaihtoon.

Laurean hoitotyön opettajat vinkkasivat kirjaston informaatikkoja käymään Sairaanhoitajapäivillä. Tuumasta toimeen ja lähdin viime torstaina parin opettajan kanssa katsomaan messujen antia. Mielessä olivat kirja- ja tietokantaesittelyt. Yhdessä opettajien kanssa voisi pohtia, mitä uutuuksia on syytä hankkia kirjastolle tenttikirjaksi. Yhdessähän me ohjaamme opiskelijoita tutkitun tiedon ja näytön äärelle. Kirjoja oli messualueella näytteillä kuitenkin vähän, mutta tieto oli muuten esillä vahvasti.

Sairaanhoitajaliitto täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Vuoden teemana on: 90 vuotta osaamista, tietoa ja välittämistä. Presidentti Sauli Niinistön mukaan teema kiteyttää hienosti sen, millaisia ajatuksia sairaanhoitajan työ herättää. Sairaanhoitajan työssä vaikuttavat juuri nämä teeman mukaiset asiat.

 

SauliNiinisto

Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Merja Merasto korosti avajaispuheessaan mm. hoitotyön laatua, turvallisuutta, tuottavuutta ja vetovoimaisuutta. Informaatikko luonnollisesti tarttuu tähän ja miettii oikean, tutkitun, luotettavan tiedon merkitystä.

Ammattikorkeakoulun kampuksella sairaanhoitajaopiskelijat kulkevat yleensä omissa vaatteissaan, mutta joskus myös opiskelijan uniformussa. Sairaanhoitajapäivillä Metropolia ammattikorkeakoulun väki esitteli hoitotyöntekijöiden vaatteita kautta aikojen. Mustasta osastonhoitajattaren pitkästä puvusta on matkaa nykynaisen tai –miehen vaaleisiin housuihin.

Sairaanhoitajienasut

 

Kaartin soittokunta innosti nousemaan ylös ja liikuttamaan omaa kehoa jammailun tahdissa.

Kaartinsoittokunta

Näyttelyalueella oli vähän kirjoja, mutta paljon järjestöjä, joiden verkkosivulla pitää ensi tilassa käydä. Kevään aikana on ilmestynyt uutta.

Päällimmäiseksi jäi tunne, että kyllä kannatti käydä. Työtä tehdään yhdessä, lehtorit ja kirjaston henkilöstö rinta rinnan. Näemme näin toistemme toimintaympäristöä, voimme vaihtaa mielipiteitä, kysyä lisää. Juhlan keskellä on tärkeä muistaa ihmisten kanssa tehtävä työ. Me kirjastossa olemme osa oppimisympäristöjä – sieltä niitä tulevia sairaanhoitajia tulee. Onnea heille!

Kiitos kuvista Tarja, Aila, Outi!

Erja H.

 

 

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s