5 vee synttäribloggaus

Viisi vuotta sitten maaliskuussa Laurea-kirjaston blogi Hakuammunnasta täysosumiin näki päivänvalon nykyisellä julkaisualustallaan. Blogia oli aiemmin julkaistu toisella alustalla, mutta tie oli ollut teknisistä syistä kivinen ja kuoppainen. Niinpä uuden julkaisualustan myötä alkoi uusi alku. Sosiaalisen median tiuhaan muuttuvassa maailmassa blogeja ja some-sovelluksia tulee ja menee: viisi vuotta vanha blogi ei ole harvinaisuus, mutta osoittaa pitkäjänteisyyttä, hyviä jutun poikasia ja innokkaita kirjoittajia.

BalloonsBlogi on viiden vuoden ajan toiminut kirjastolaisten ulkoistettuna muistina ja tapana raportoida kampuskirjastojen tapahtumista, ajankohtaisista asioista, konferenssimatkoista ja arjen hauskoista sattumuksista. Blogissa näkyy sekä organisaation että kirjaston sisäiset muutokset. Ollaan käyty läpi auditoinnit ja toimilupahakemukset, tilamuutoksia on tehty, asiakkailta on kysytty vinkkiä palveluiden kehittämiseksi, työkavereiden kanssa on naurettu ja parhaita paloja kirjastohuumorista on välitetty myös blogin kautta.

Vanhoihiin kirjoituksiin on mukava palata ja palauttaa mieleen, mitä vuosien varrella on tapahtunut. Blogin ensimmäisessä kirjoituksessa määriteltiin tulevien juttujen suuntaa seuraavasti:

”Aloitamme uudesta näkökulmasta, tarkoituksena asiantuntijakirjoitusten lisäksi tuoda esiin työn arkea sekä kuvittaa kirjastoelämää moninaisin valokuvin. Blogista rakennetaan laaja-alaista kuvakirjaa sähköisestä julkaisumaailmasta, Open Access-julkaisemisesta, uusista kirja-alan ilmiöistä, tiedonhaun oivalluksista, käyttäjäkokemuksista, kirjaston omista tapahtumista, rakkaudesta kirjoihin.  Tiivistetysti: tuodaan esille sitä, mitä kirjastonhoitajat tekevät, kun heitä ei näy.”

SinnetänneHyvin ovat toteutuneet nämä raamit. Selatessani ensimmäisten vuosien blogikirjoituksia läpi aiheissa esiintyivät e-kirjat, e-aineistojen taipuminen luettavaksi mobiililaitteilla, Laurea-kirjaston tilamuutokset ja matkat konferensseihin ja Erasmus-vaihtoihin. Tuttuja aiheita, jotka ovat yhä ajankohtaisia tavalla tai toisella.

E-aineistopostausten lisäksi blogin toinen merkittävä teema on ollut Laurea-kirjaston joulukalenteri, joka on toteutettu neljä kertaa. Joulukalenterissa on jaettu vinksahtaneita niksologisia vinkkejä, seikkailtu Hyvinkäältä tutun Pingy-pingviinin matkassa ympäri Etelä-Suomea, askarreltu kirjaston kierrätysmateriaalista joulukoristeita ja muuta mukavaa ja maisteltu suklaata eri muodoissa. Vaan mitähän ensi jouluksi on tiedossa…voin vinkata, että alustavia suunnitelmia on jo tehty ja ne vaikuttavat jo liikuttavan hauskoilta. Mutta ei siitä sen enempää vielä tässä kevään korvalla ;).

Blogipostausten Kirjastohuumoria-kategoriasta löytyy kirjoituksia niin työkengistä (ah, niin monista kengistä – niitä ei voi olla liikaa), väärinkuulluista asiakaskohtaamisista kuin kommelluksista asiakaspalvelussa.

Työhyvinvointi-kategoriasta näkyy, että ollaan sitä kirjastonhoitajan kroppaa liikuteltu muutenkin kuin kirjoja hyllyttämällä. Siitä todisteena KirjastoMOVE-kampanjoihiin liittyvät postaukset. Vaikka kärkisijan palkintoa ei ole saatu, niin meininki on ollut hyvä ja paikoin hersyvä matkalla kohti parempaa kuntoa.

Huumorin ja työhyvinvoinnin lisäksi työmme tärkein suola ja pippuri on asiakkaat. Suurin asiakasryhmämme on AMK-opiskelijat. Vuosien saatossa olemme tehneet jatkuvaa kehittämistyötä asiakkaiden kanssa jotta tilamme ja palvelumme olisivat helpommin saavutettavia ja mukavampia opiskelua ajatellen. Työn hedelmiä on nähtävillä käyttäjälähtöisyys– ja tilasuunnittelu-kategorioiden jutuissa.

Shampanja

Blogi ei synny ja pysy hengissä ilman kirjoittajiaan. Lämmin kiitos teille kaikille blogiin kirjoittaneille – nostakaamme onnittelumalja viisivuotiaalle ja toivokaamme pirteää jatkoa seuraavillekin viidelle vuodelle!

 

Kuvat: morgueFile


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.