Almerian auringossa

Kahden Laurea-kirjastolaisen ensimmäinen kv-vaihto suuntautui Almerian yliopistoon 20. – 24.4.2015. Välimeren rannalla sijaitsevan yliopiston slogan on osuva ”a sea of knowledge”. Kv-viikolla oli reilut kolmekymmentä osallistujaa, joista kahdeksan kirjastolaista (meidän lisäksemme kaksi Puolasta sekä yksi Englannista, Italiasta, Itävallasta ja Virosta). Laurealaista edustusta oli lisäksi lehtori ja kansainvälisten asioiden suunnittelija.

ryhmakuva

Yhteinen ohjelma sisälsi luentoja, vierailuja, tutustumista yliopistoon, kaupunkiin sekä lähiseutuun. Mieleenpainuvinta antia oli retki Cabo de Gataan, kaupungin lähistöllä sijaitsevaan luonnonpuistoon. Cabo de Gata on tunnettu aavikkoilmastostaan ja huikeista maisemistaan. Alueella on kuvattu useita tunnettuja elokuvia, mm. osia elokuvasta Indiana Jones ja viimeinen ristiretki:

Cabo de Gata
Kv-viikolle oli järjestetty erityistä ohjelmaa myös kirjastolaisille. Keskustelut sopivan pienen kollegaryhmän kanssa olivat viikon parasta ammatillista antia. Yliopisto- tai ammattikorkeakoulukirjaston koosta riippumatta löytyy yhteisiä haasteita. Keskustelimme mm.
– kirjaston roolista tutkimuksen tukena
– elektronisen kirjan suosion hitaasta noususta, aineiston hankinnasta
– markkinoinnista, palvelumuotoilusta, tuotteistamisesta
– informaatiolukutaidosta, tiedonhankinnan ohjauksesta, kirjastoesittelyistä
– käyttäjälähtöisyydestä, asiakaskyselyistä ja -palautteesta, yhteisöllisyydestä
– kirjastotiloista – kohtaamispaikkoja, näköalalukupaikkoja, kahvia
– kirjastolaisten uusista rooleista…
 
Jäämme kaipaamaan Almerian kirkasta aurinkoa, merta, merenrantalounaita, rantabulevardikävelyitä ja tapas-kulttuuria. 

meri

Andalucialaiselle kulttuurille ehkä tyypilliset  aikataulun venymiset odotteluineen,  aiheuttivat suomalaiseen täsmällisyyteen  tottuneelle hämmennystä.
Toisin kuin taas luulisi  kotimaiset kirjastomme ovat  sallivampia äänenkäytön suhteen  ja espanjalaisten kirjastojen  runsaat hiljaisuus-kyltit tuntuivat tylyiltä.

Shhh!
Shhh!

Kokonaisuudessaan Almerian kv-viikko oli unohtumaton kokemus. Paikalliset emäntämme ja isäntämme ansaitsevat erityiskiitokset, ystävällisyys oli ylitsevuotavaa. Moni uusista ystävistämme oli ollut kv-vaihdossa ennenkin, on siis vaara että tähän jää koukkuun. Vinkiksi vielä lukijoille, että Almerian yliopiston kirjastolaiset lupailivat kirjastolaisille suunnattua erityisohjelmaa myös ensi vuoden kv-viikolle!
aurinko


2 thoughts on “Almerian auringossa

  1. Thank You! Everyone at ”Universidad de Almeria – Biblioteca”. We really would like to continue cooperation between the two libraries. 🙂 With best regards, Aino and Kirsi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s