Laina-aika päättymässä / Due date approaching

Käsi ylös kuka on unohtanut palauttaa tai uusia kirjaston kirjat eräpäivään mennessä. Joo, niin mekin. Kokosimme muistamattomien avuksi muutamia hyviksi havaittuja keinoja.

Eräpäivä

Luota sähköpostimuistutukseen. Muistutussähköposti tulee laurealaisilla Laurean sähköpostiin eräpäivää edeltävänä päivänä, joten kannattaa käydä sähköpostissa päivittäin ja toimia heti muistutuksen saatuaan. Tsekkaa säännöllisesti myös roskapostikansiot. ”Saapumattomat” muistutukset piilottelevat joskus siellä.

Muista!

Luota kahteen eri sähköpostimuistutukseen! Kirjaudu Finnassa asiakastietoihisi, mene Omat tiedot -välilehdelle ja aseta ylimääräinen muistutus. Tämän muistutuksen voi asettaa tulemaan vaikka kolme päivää ennen eräpäivää.

Aseta muistutus puhelimeen.

Kirjoita eräpäivä kalenteriin. Sähköinen tai paperinen, kumpikin käy. Sähköiseen saa yleensä myös muistutuksen.

Sähköpostissa (Outlook) käytän myös eri asioilla (Categorize) eri värejä. Liputan (Follow Up) tiettyjä hoidettavia hommia/tehtäviä juttuja ja ne hälytykset tiettyinä ajankohtina hoidettaviin vasta ihan parhaita ovat.

Käytätkö bullet journalia? Muistuta itseäsi juuri sinulle sopivalla tavalla. Tee vaikka oma trackeri kirjaston lainoille, kuten tämä bujoilija.

Sekä bujoilu että kalenterituunaus ovat oivia syitä ostaa esim. tarroja ja teippejä ja toteuttaa luovuuttaan kukin tavallaan. Varoitus: tuunaus voi johtaa vakavaan kalenterimaniaan.

Laita eräpäiväkuitti jääkaapin oveen. Hyviä paikkoja kiinnittää kuitti voivat olla myös ulko-ovi, kalenteri, ilmoitustaulu tai tietokone. Eräpäiväkuitti

Joskus ei auta, vaikka kuitti olisi kiinnitetty otsaan. Tunnemme tuskasi, kohtaamme kohtalotovereitasi kirjaston asiakaspalvelussa päivittäin. Jos vahinko on päässyt jo käymään, ei auta muu kuin maksaa myöhästymismaksut ja virittää parempi muistutus seuraaville eräpäiville.

Puuttuiko listalta jotain? Jaa se meille kommenteissa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.