Hetkeni parrasvaloissa – videostudiotyöskentelyä opinnäytetyön tekijöiden tietopakettia varten

Opetus on menossa vahvasti verkkoon, niin myös tiedonhankinnan opetus. Olemme Laureassa laatineet talven ajan tietopakettia opinnäytetyön opiskelijoille tiedonhankintaan liittyen. Tietopaketti julkaistaan lähiviikkoina kaikille opiskelijoille Laurean verkko-oppimisalustalla Optimassa. Viimeisessä vaiheessa tietopaketin rakentamisessa olemme laatineet kokoavia infograafeja ja videoita. Viime viikolla oli ohjelmassa tehdä esittelyvideo Laurean videostudiossa. Esittelemme videolla Laurean tiedonhankinnan lehtori Monika kanssa itsemme, ohjaus- ja opetuspalvelumme ja tietopaketin. Vahvassa roolissa motivoida opiskelijoita kiinnittämään huomiota tiedonhankinnan erityiskysymyksiin ja suunnitelmallisuuden merkitykseen osana opinnäytetyöprosessia ja opinnäytetyön tietoperustan rakentamisessa.

Laadimme esittelyä varten käsikirjoituksen. Tarkoituksena tehdä esittelyvideo keskustelunomaisesti. Aikataulumme oli sen verran tiukka, että emme juurikaan ehtineet käsikirjoitusta opettelemaan. Marssimme intoa puhkuen Laurean videostudioon Tikkurilan kampuksella, toiveenamme, että Laurean digiteamin videoguru Joel antaisi käyttöömme osaamisensa videon tekemisessä.

Henkilökohtaisesti olen aina kokenut intoa esiintymiseen ja audiovisuaalisen materiaalin tuottamiseen. Siitäkin syystä videostudiotyöskentely oli kutkuttava kokemus. Olimme kollegan kanssa varmasti melkoinen näky ja myöskin kuuluva parivaljakko studiossa tuona torstaisena iltapäivänä. Joel asensi kärsivällisesti kameroita, valaistusta, mikrofoneja ja teleprompteria, kun me jännityksessämme hulluttelimme ja nauroimme. Itse nauhoituksen hoidimme tietenkin asiallisesti parhaimmalla esiintymistaidollamme.

Olin ajatellut lukea omia tekstejäni paperilta, mutta se osoittautui huonoksi lähestymisstrategiaksi. Onneksi Laurean videostudiossa oli käytössä teleprompteri, jonka avulla sain omat vuorosanani kameran eteen, helpotti erinomaisesti omien tekstien tuottamista. Olo oli kuin uutistenlukijalla! Erittäin miellyttävä kokemus, tätä haluan tehdä lisää.

Selvisimme urakasta lopulta kahdella otolla: ensimmäisessä luin paperilta, toinen tehtiin teleprompterin kanssa. Ja siis taisi Joel pitää nauhoitusta päällä myöskin asennuksen aikana, kun harjoittelimme. Jännityksellä odottelemme leikattua videota..

Alla pieni kuvareportaasi videostudiotyöskentelystämme. Kuvat saattavat antaa vaikutelman, että meillä oli enimmäkseen hauskaa ja niin olikin, uskon että rento ilmapiirimme välittyy jollain tavalla myös lopputuotteeseen.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

– Aino Helariutta


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.